ΝΕΑ

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΥΡΓΟΥ ΚΟΝΙΤΣΑΣ

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΥΡΓΟΥ ΚΟΝΙΤΣΑΣ

 

Παιδί, το περιβόλι μου που θα κληρονομήσεις,

όπως το βρεις κι όπως το δεις να μη το παρατήσεις.

 

 Σκάψε το ακόμα πιο βαθιά και φράξε το πιο στέρεα,

            και πλούτισε τη χλώρη του και πλάτυνε τη γη του,

κι ακλάδευτο όπου μπλέκεται να το βεργολογήσεις,

            και να του φέρεις το νερό το αγνό της   βρυσομάνας.

 

Ναι, Αγαπητέ μου Χωριανέ Στρατσιανίτη & Στρατσιανίτισα, όπου κι αν ζεις στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, αυτόν τον ανεπανάληπτο ποιητικό πόθο του <Κωστή Παλαμά> κάνουμε πράξη και στον αγαπημένο μας ιδιαίτερο τόπο που γεννηθήκαμε. Τον Πύργο.

Ναι, Αγαπητέ μου χωριανέ, η τελευταία παρέμβαση της Αδελφότητάς μας ξαναζωντάνεψε το <<βουβό και μόνιμα θλιμμένο κουφάρι>> τα τελευταία 30 χρόνια του Δημοτικού μας Σχολείου.

Από φέτος η πόρτα του θα είναι ανοικτή στους μεγάλους για να ξαναζήσουν παλιές μνήμες στην υπέροχα διαμορφωμένη αίθουσα σε πνευματικό κέντρο, αλλά και στους μικρούς που θα μπορούν στoν εξαιρετικά φροντισμένο ειδικά για αυτούς χώρο, να απολαύουν παιχνίδια, διάβασμα, μουσική γιατί όχι χορό και ότι άλλο ταιριάζει στα νιάτα του χωριού μας.

Οι άνθρωποι που δίνουν τον εαυτό τους για αυτό που γίνεται αυτά τα χρόνια στο χωριό μας δεν επιζητούν τίποτε άλλο από το να προσφέρουν στον τόπο τους στο χωριό τους στον Πύργο τους.

Η Κοινότητα βρίσκεται και θα συνεχίσει το ίδιο να πράττει, να συμπαρίσταται  δηλαδή στο  πλευρό της Αδελφότητας Πύργου σε παρεμβάσεις που σκοπό έχουν ένα καλλίτερο αύριο για το χωριό μας.

Η Κοινότητα θεωρεί σημαντικότατο το έργο της δημιουργίας του πνευματικού κέντρου, από την Αδελφότητα και οφείλει τουλάχιστον ένα ευχαριστώ, αλλά κι ένα μπράβο, στην Αδελφότητα και ιδιαίτερα στον Φάνη Ν. Βαρδάκη, εκπροσωπώντας το χωριό.

Η Κοινότητα πιστεύει ότι τα έργα γίνονται με κόπο προσωπικό και  συλλογική προσπάθεια, και βέβαια στις δύσκολες εποχές που ζούμε η εξαιρετική δουλειά του Φάνη Βαρδάκη και του ΔΣ της Αδελφότητά μας ας αποτελέσουν φωτεινό παράδειγμα προς όλους τους Στρατσιανίτες με την ευχή και προτροπή  να  έλθουν στο χωριό να δουν και να  απολαύσουν ένα εξαιρετικό δημιούργημα που έλειπε από τον τόπο μας  και βέβαια να βοηθήσει ο καθένας με τον τρόπο του.

Το χωριό μας χρειάζεται την βοήθεια όλων μας,

                      Χρήστος Παπαδημητρίου.

                      Εκπρόσωπος ΤΚ Πύργου.

 

 

 

bullet hover email hover menu arrow