VIDEOS

Γιορτή τσίπουρου στον Πύργο Κόνιτσας [26-10-2014] HD1080/50p

Για  υψηλή ευκρίνεια :

https://www.youtube.com/watch?v=7huxIr-08L8


                                          

                          ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗΣ

 

                ΣΤΡΑΤΣΙΑΝΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΡΑΤΣΙΑΝΗ.

 

 

στα 20 χρόνια της ενασχόλησής μου με τα κοινά δεν έχω ξαναδεί τόσο μονιασμένο χωριό…

…έχετε δύναμη, είσαστε μονιασμένοι, έχετε νοικοκυριό… να είστε καλά.

 

(Από τον χαιρετισμό του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου μας, Κου Γεωργίου  Ρόμπολου, στην εκδήλωση της Προοδευτικής Ένωσης  Πύργου 26/10/2014.)

 

 

Ναι  αυτή είναι η πραγματικότητα.

 

Και σε αυτή την εκδήλωση  της ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΠΥΡΓΟΥ δεν έλλειψε τίποτε. Η δύναμη των ανθρώπων μας, η σύμπνοια των συλλόγων μας, το νοικοκυριό στην πράξη κι όχι στα λόγια  των στρατσιανιτισών έκανε πράγματι αίσθηση, σε χωριανούς κι επισκέπτες.

Η φροντίδα, ο σχεδιασμός, η οργάνωση της Προοδευτικής μας ένωσης, η αμέριστη στήριξη, παρουσία, και βοήθεια της Αδελφότητάς μας, η  διακριτική παρουσία και στήριξη της Τοπικής μας Κοινότητος υπήρξαν παράγοντες επιτυχίας.

Μια κατά κοινή ομολογία επιτυχημένη καθ όλα εκδήλωση την οποία κυρίως πήραν στις πλάτες τους οι νέοι μας τα βλαστάρια του χωριού μας, πραγματοποιήθηκε στην εξαιρετικής καλαισθησίας αίθουσα του δημοτικού σχολείου που διαμόρφωσε η Αδελφότητα σε πολιτιστικό χώρο.

Σε αυτή την από κάθε άποψη εξαιρετική εκδήλωση οι γυναίκες του χωριού μας έκαναν άλλη μια φορά αισθητή την παρουσία τους ,αλλά και την μεγάλη διαφορά όσον αφορά την καθολική στήριξη τους σε κάθε βήμα της εκδήλωσης.

Γενική καθαριότητα, πλήρη τακτοποίηση του χώρου της εκδήλωσης, ομαδικό πνεύμα και προσφορά.

Ποικίλα εδέσματα, δεκάδες  πίττες και γλυκίσματα αλλά το σημαντικότερο όλων η ψυχική τους διάθεση και το χαμόγελό τους η προσφορά τους από καρδιάς, η αγάπη τους για το χωριό, και χωρίς αγάπη για το χωριό δεν θα μπορούσε να γίνει τίποτε.

Θύμιζε Δεκαπενταύουστο, χωριανοί από Αθήνα, Ιωάννινα, και άλλες πόλεις, επισκέπτες από διπλανά χωριά, η ζυγιά των χαλκιάδων από την Βούρμπιανη, κέφι και χορός, πολύ καλό φαγητό φτιαγμένο στην Στράτσιανη, δημιούργησαν μια μοναδική ατμόσφαιρα επικοινωνίας των χωριανών με τους επισκέπτες μας που ήταν αρκετοί, ανάμεσα σε αυτούς βέβαια και ο Δήμαρχος της πόλης μας ο Κος Ανδρέας Παπασπύρου, και ο Πρόεδρος του Δ.Σ κος Ρόμπολος Γεώργιος.

          Πράγματι η σύμπνοια μεταξύ των ανθρώπων μας, η άριστη συνεργασία των συλλόγων μας, η τακτική ενημέρωση και επαφή σε όλα τα θέματα του χωριού μας με την τοπική κοινότητα δημιουργούν τα τελευταία χρόνια βάσιμες ελπίδες για καλλίτερο μέλλον.

 

Ο Πύργος έχει βέβαιο μέλλον, έχει τα καμάρια του αυτά τα παιδιά που είναι όλος ο κόσμος,  που δεν θα τον αφήσουν ποτέ μόνο, έχει τις γυναίκες του που την αγάπη τους την δείχνουν σε καθημερινή βάση, έχει τους φορείς του που δεν μένουν σε λόγια και χαμπέρια αλλά κάνουν έργα, δουλειές, και δίνουν το στίγμα και την παρουσία τους στο χωριό μας τον Πύργο της ψυχής μας, όπως η εκδήλωση που έγινε στις 26/10/2014.

 

 

 

 

bullet hover email hover menu arrow