ΝΕΑ

Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ

       ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ

              Π Υ Ρ Γ Ο Υ.

 

           

 

                         Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ

 

                                                                          &

 

                                   ΚΑΙ ΟΙ ΜΟΝΑΔΙΚΕΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ.

 

 

Κάτω από πρωτοφανείς βροχοπτώσεις γιορτάσαμε και φέτος στο χωριό μας την 28η Οκτωβρίου ημέρα επίθεσης του φασισμού στην Ελλάδα ,στο Καλπάκι Ιωαννίνων.

Η μικρή μας κοινότητα δεν είχε να ζηλέψει τίποτα από τις εκδηλώσεις των μεγάλων πόλεων αντιθέτως ήταν μια ακόμη ευκαιρία να ζήσουμε απλές καθημερινές και ανεπανάληπτες στιγμές αγάπης  και καλοσύνης αλλά και της ευπρέπειας που διακρίνει τους Στρατσιανίτες και τις Στρατσιανίτισες.

Αρκετοί οι χωριανοί μας φέτος που εκκλησιάστηκαν στον Αι Γιώργη και παρακολούθησαν την καθιερωμένη δοξολογία, και αφού περιμέναμε αρκετή ώρα να σταματήσει η βροχή κατευθυνθήκαμε σύσσωμοι όλοι στην πλατεία στο ηρώο των πεσόντων για την κατάθεση του στεφανιού που είχαν φτιάξει την προηγούμενη  μέρα οι γυναίκες του χωριού μας.

Αμέσως μετά το τρισάγιο όλοι οι χωριανοί μας  μπήκαν στο Δημοτικό Σχολείο και κάθισαν στην ήδη διαμορφωμένη αίθουσα  για μια μικρή αλλά ανθρώπινη εκδήλωση, που κάθε χρόνο κάνει η Κοινότητά μας τόσο για να τιμήσει την  επέτειο όσο και να αποχαιρετήσει τους τελευταίους χωριανούς μας και να τους ευχηθεί καλό χειμώνα, αλλά και καλή αντάμωση την νέα χρονιά .

Η τοπική μας Κοινότητα προσέφερε και φέτος τα καθιερωμένα ασήμαντα πράγματα αλλά το σημαντικότερο όλων είναι η χαρά και η ικανοποίηση στα πρόσωπα των χωριανών μας από αυτή την απλή και όμορφη συνάθροιση την οποία πράγματι περίμεναν με νοσταλγία.

Αφού κάθισαν όλοι, η Αριστέα και η Ευλαμπία, η Χιστίνα και η Μαίρη ,αλλά και η Μαχούλα και η Ανθη όλες με μεγάλη προθυμία και ανεκδιήγητη αγάπη εξυπηρέτησαν στην διαδικασία κεράσματος των χωριανών μας.

Πρέπει να ζήσει κανείς αυτές τις  μοναδικές στιγμές για να μπορεί και να μεταφέρει το νόημα τους, και την σημαντικότητά τους.

Κεραστήκαμε κουβεντιάσαμε αστειευτήκαμε φωτογραφηθήκαμε από τον Πρόεδρο της αδελφότητας μας στην Αθήνα Φάνη Βαρδάκη για να αποτελούν αυτές οι στιγμές για όσους τις έζησαν αλλά και για όλους τους χωριανούς μας ενθυμήματα  προσώπων και καταστάσεων, αλλά και ανεπανάληπτων  και απλών στιγμών απλοϊκών ανθρώπων που χαίρονται και ικανοποιούνται με απλά πράγματα.

 

                                 Από τον Πύργο μας Χρόνια πολλά.

 

 
bullet hover email hover menu arrow