ΝΕΑ

Σεισμός 4.5R βορειοανατολικά της Κόνιτσας 22-9-2012

Σεισμός 4.5R βορειοανατολικά της Κόνιτσας

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 22 Σεπτεμβρίου 2012, 10:13

Ασθενής σεισμική δόνηση μεγέθους 4,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 09.15, βορειοανατολικά της Κόνιτσας.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο σεισμός εντοπίζεται 12 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Κόνιτσας και 347 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Αθήνας.

Το εστιακό βάθος εντοπίζεται στα 18 χιλιόμετρα


.

Πέντε σεισμοί σε λιγότερο από 24 ώρες ταρακούνησαν Κρήτη, Κόρινθο, Κόνιτσα και Κάσο

Πέντε σεισμοί σε λιγότερο από 24 ώρες ταρακούνησαν Κρήτη, Κόρινθο, Κόνιτσα και Κάσο

- 5,6 Ρίχτερ δίνει τον σεισμό της Κορίνθου το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο

- 4,9 Ρίχτερ λέει το Αστεροσκοπείο Αθηνών

- Άλλα στοιχεία δίνουν τα ξένα σεισμολογικά κέντρα και άλλα τα ελληνικά

Έντονη σεισμική δραστηριότητα παρατηρείται από χθες το πρωί στον ελληνικό χώρο με τους σεισμούς να “δίνουν και να παίρνουν”.

Η αρχή έγινε το πρωί της Παρασκευής όπου γύρω στις 11:45 είχαμε ένα σεισμό 5 Ρίχτερ δυτικά της Κρήτης ενώ επτά ώρες αργότερα γύρω στις 18:40 είχαμε άλλο ένα σεισμό 4,9 Ρίχτερ.

Το περίεργο στην δραστηριότητα των σεισμών είναι ότι τα ξένα σεισμολογικά κέντρα δίνουν τους σεισμούς σε μεγαλύτερη κλίμακα από ότι δίνει το Αστεροσκοπείο Αθηνών. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ο πρωινός σεισμός της Παρασκευής μεταξύ Κρήτης και Αντικυθήρων το Αστεροσκοπείο δίνει τον σεισμό 4,8 Ρίχτερ ενώ τα ξένα σεισμολογικά στα 5 Ρίχτερ.

Ακόμη πιο περίεργο είναι οι σημερινοί πρωινοί σεισμοί.

Στις 06:52 είχαμε σεισμό 4,9 Ρίχτερ σύμφωνα με το Αστεροσκοπείο Αθηνών ΒΔ της Κορίνθου ο οποίος έγινε αισθητός ακόμη και στην Αθήνα. Το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο όμως δίνει τον σεισμό αυτό 5,6 Ρίχτερ! Το Αμερικανικό Σεισμολογικό Κέντρο δίνει τον σεισμό 5,1 Ρίχτερ.

Ένα λεπτό νωρίτερα στις 06:51 είχαμε σεισμό και Νοτιοδυτικά της Κάσου. Ο σεισμός αυτός ήταν 4 Ρίχτερ σύμφωνα με το Αστεροσκοπείο Αθηνών και 4,2 Ρίχτερ από το Ευρωμεσογειακό και 4,3 Ρίχτερ το Αμερικανικό Σεισμολογικό Κέντρο.

Η δραστηριότητα των σεισμών όμως δεν σταματάει δυστυχώς εδώ. Στις 09:15 σήμερα το πρωί είχαμε και σεισμό 12 χιλιόμετρα Βορειοανατολικά της Κόνιτσας. Το μέγεθος του σεισμού;

4,5 σύμφωνα με το Αστεροσκοπείο Αθηνών, 4,8 Ρίχτερ το Ευρωμεσογειακό και 4,9 το Αμερικανικό Σεισμολογικό Κέντρο.

 

Μέχρι στιγμής δεν έχουν παρατηρηθεί σημαντικές ζημιές στις περιοχές όμως οι κάτοικοι βγήκαν έντρομοι στους δρόμους ειδικά στους πρωινούς σεισμούς σε Κόρινθο και Κάσο.

 bullet hover email hover menu arrow