ΝΕΑ

ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

ΤΑ  ΕΓΚΑΙΝΙΑ

ΤΟΥ  ΑΓΙΟΥ  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

ΣΤΡΑΤΣΙΑΝΗΣ

 

               Του  Σταυρού  σου  τον  τύπον εν ουρανώ θεασάμενος, και ως ο Παύλος την κλήσιν ουκ εξ ανθρώπων δεξάμενος, ο εν βασιλεύσιν, Απόστολός σου Κύριε, Βασιλεύουσαν πόλιν τη χειρί σου παρέθετο, ην περίσωζε δια παντός εν ειρήνη, πρεσβείαις της Θεοτόκου, μόνε Φιλάνθρωπε.

                Αρκετά χρόνια είχε να ακουστεί το Απολυτίκιο του Αγίου Κωνσταντίνου στο ομώνυμο εξωκλήσι του χωριού μας, αφού η εγκατάλειψη και 0 χρόνος το είχαν γεράσει ολοκληρωτικά.

                Και όμως….

                Στις 21-05-2012 έγιναν τα εγκαίνια του ανακαινισμένου εκ βάθρων Αγίου Κωνσταντίνου στην ίδια θέση και με την ίδια μορφή που όλοι γνωρίζαμε, αλλά με εξαιρετικά νέα χαρακτηριστικά  από άποψη ποιότητας και επιλογών για ό,τι κατασκευάστηκε μέσα αλλά και έξω από την εκκλησία.

                Η ιδέα, η υλοποίηση και η χρηματοδότηση του έργου ανήκει εξ ολοκλήρου στον χωριανό μας κύριο Παναγιώτη Ε. Πούλιο και την οικογένειά του.

                Εις μνήμη του αδελφού του Κωνσταντίνου Ε. Πούλιου και του θείου του Κωνσταντίνου Ι. Πούλιου.

                Η συγκίνηση ήταν έκδηλη στα πρόσωπα αλλά και στις καρδιές των χωριανών μας, οι οποίοι μετά από  πάρα πολλά χρόνια ξανά ανηφόρησαν για τον Αϊ Κωνσταντίνο.

                Σε αυτή την εξαιρετικά μεγάλη, θεάρεστη αλλά και συνολικά αποδεκτή χειρονομία, της οικογένειας Παναγιώτη Ε. Πούλιου, πέρα από τις προσωπικές ευχαριστίες που όλοι οφείλουμε να εκφράσουμε και εκφράσαμε, οφείλουμε και ως χωριό, ένα μεγάλο ευχαριστώ και τα θερμά συγχαρητήρια για την έμπρακτη ουσιαστική προσφορά.

               Προσφορά που έχει να κάνει με την πολιτισμική μας συνέχεια στο χρόνο.

               Προσφορά που υπερβαίνει τα πλαίσια της καθημερινότητας και των λόγων.

               Η προσφορά αυτή ας αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση και για άλλους χωριανούς μας, οι οποίοι  στα όρια των δυνατοτήτων τους δεν πρέπει να μένουν στα λόγια αλλά αξίζει να επιχειρούν με πράξεις την έννοια της προσφοράς προς τον γενέθλιο τόπο τους….

Η Τοπική Κοινότητα Πύργου

&

Η Αδελφότητα Πύργου Κόνιτσας στην Αθήνα

&

Η Προοδευτική΄Ενωση Πύργου

&

Ο Σύλλογος Πυργιωτών Ιωαννίνων « Η Στράτσιανη»

 

         Ευχαριστούν από κοινού τον Παναγιώτη Ε. Πούλιου και την οικογένεια του , για την εξαίρετη πράξη και ευεργεσία στο χωριό μας, την αγαπημένη μας……

ΣΤΡΑΤΣΙΑΝΗ.

 

                                                

                                     
bullet hover email hover menu arrow