ΝΕΑ

Η θέση της Κοινότητας Πύργου στο Δημοτικό Συμβούλιο για την κεραία της VODAFON.

                  

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

    ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ

      ΝΟΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

       ΔΗΜΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ

       ΤΟΠΙΚΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ

         Π Υ Ρ Γ Ο Υ

           

Πληροφορίες : X Παπαδημητρίου

Τηλέφωνο : 26510-25888,01090

Κινητό: 6932031888

Φάξ : 26510- 24041,01090                                                                        

e-mail cpapadim@in.gr                                                               

 

                                                                                                         Πύργος  06/02/12

                 Απόσπασμα από τα πρακτικά του Δημοτικού Συμβουλίου  Δήμου Κόνιτσας.

…Ο Εκπρόσωπος της Τοπικής Κοινότητος στην παρέμβασή του στο Δημοτικό Συμβούλιο ανέφερε…

« Στην Τοπική μας Κοινότητα από το 1999 εγκαταστάθηκε σταθμός κινητής τηλεφωνίας, μετά από συμφωνία του Δήμου Κόνιτσας, και της  Vodafone ΑΕ, με αρχικό ετήσιο μίσθωμα 600.000 χιλιάδες δρχ, και για 12 έτη.

Η παραπάνω εταιρία   κατά παράβαση του ιδιωτικού συμφωνητικού επέτρεψε στην cosmote  να εγκαταστήσει και δεύτερο σταθμό κινητής τηλεφωνίας.

Επειδή για την  Κοινότητά μας κανένα  απολύτως όφελος δεν προέκυψε από αυτήν την μίσθωση ,παρά μόνο σοβαρά προβλήματα που έχουν να κάνουν με τις οδικές υποδομές,  η θέση της Τ. Κοινότητας Πύργου για την εκ νέου ανανέωση, της μίσθωσης της συγκεκριμένης έκτασης του χωριού μας  είναι η παρακάτω:

1.   Συγκεκριμένη παρέμβαση της Εταιρείας Vodafone, στον δρόμο που ξεκινάει από την 39η Επαρχιακή Οδό έως τον σταθμό της. Παρέμβαση που έχει να κάνει με τεχνικές κατασκευές αυτού του δασικού δρόμου  σε διάφορα σημεία τα οποία δημιουργούν σοβαρά ζητήματα βατότητας και ευστάθειας. Όχι μόνο στο κρίσιμο κομμάτι που αφορά την εταιρεία ,όπως απάντησε πολλάκις στην κοινότητα κατά τα προηγούμενα χρόνια, αλλά στο συνολικό μήκος  αυτού του δρόμου τον οποίο αποκλειστικά χρησιμοποιεί η ίδια, και  η cosmote .

2.   Δωρεάν ΙΝΤΕΡΝΕΤ για την Κοινότητά μας η οποία φιλοξενεί στον τόπο της την εγκατάσταση.

3.   Οπωσδήποτε ανταποδοτικότητα επί του μισθίου από τον Δήμο  ήτοι κάποια παρέμβαση στην εκεί περιοχή από τον Δήμο Κόνιτσας που θα έχει χαρακτήρα αναβάθμισης της περιοχής, με ετήσια περιοδικότητα, αυτή η ανταποδοτικότητα θα προσδιοριστεί πριν την υπογραφή του συμφωνητικού.

4.   Οι παραπάνω θέσεις θα αποτελούν όρους συγκεκριμένους στην νέα σύμβαση, και σε κάθε περίπτωση όρους ισχυρούς του μισθωτηρίου.

Οι παραπάνω προτάσεις έγιναν αποδεκτές  καθ όλα  από σύσσωμο το Δημοτικό συμβούλιο με την επιπλέον προσθήκη από τον Κύριο Δήμαρχο ότι το συγκεκριμένο έργο που θα ζητηθεί από την  Vodafone ΑΕ θα έχει συγκεκριμένο προϋπολογισμό και πάντως θα είναι άνω των 10.000,00 ευρώ.

Ευχαριστώντας στο σύνολό του  Δημοτικό Συμβούλιο για την αμέριστη συμπαράσταση των προτάσεων ο Κύριος  Χ Παπαδημητρίου, τόνισε  ότι σε κάθε άλλη περίπτωση , δηλαδή της μη αποδοχής των παραπάνω προτάσεων η κοινότητα έχουσα και την πλήρη εξουσιοδότηση των Συλλόγων του χωριού ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΝΑΙΝΕΣΕΙ ΣΤΗΝ ΕΚ ΝΕΟΥ ΜΙΣΘΩΣΗ ,με την Vodafone ΑΕ.

 
bullet hover email hover menu arrow