Μπακαλιάρος με καρύδια
Υλικά
1 κ. μπακαλιάρος
350 γρμ. καρύδι κοπανισμένο
1 σφηνάκι ξύδι
1 φλ. λάδι
2 σκελίδες σκόρδο
αλεύρι
αλάτι – πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και κόβουμε σε κομμάτια το μπακαλιάρο. Ξαλμυρίζουμε τον μπακαλιάρο, αλλάζοντας το νερό 2-3 φορές.
Αλευρώνουμε και τηγανίζουμε καλά σε ζεστό λάδι. Βγάζουμε τον μπακαλιάρο και τον αφήνουμε στην άκρη.
Στο τηγάνι ρίχνουμε το ξύδι, το καρύδι, το σκόρδο ανακατεύουμε καλά, να πάρουν μια βράση. Βάζουμε αλάτι και πιπέρι και προσθέτουμε το κομμάτια του μπακαλιάρου, αφήνουμε 2-3 λεπτά και κατεβάζουμε από τη φωτιά . Σερβίρουμε ζεστό.
Συνοδεύεται από πατατοσαλάτα ή πουρέ.
Καλή σας όρεξη !!
Σημ. τη συνταγή μας έδωσε η Χρυσούλα Ιωαννίδου, αφιερωμένη στη μνήμη της πεθεράς της Πολυξένης Βαζούκη, που της την έμαθε και έφτιαχναν μαζί.
Με τον ίδιο τρόπο γίνεται το κοτόπουλο ή ο λαγός, με μόνη διαφορά ότι
βράζουμε λίγο περισσότερο, πριν ρίξουμε το καρύδι